Pages Navigation Menu

Misstanden in de hondenfokkerij.

Op zaterdag 7 november 2015 besteedde het programma Kassa opnieuw aandacht aan de misstanden in de hondenfokkerij.

Dit keer stond de ziekte Ichthyosis, welke voorkomt bij 50% van alle Golden Retrievers, centraal.

In deze uitzending kwam ook de reactie van de fokker naar voren toen de eigenaresse van de pup hem over deze ziekte en eventuele compensatie aansprak. Deze fokker ontkent dat de hond ziek zou zijn. Uiteindelijk wil hij tegen inlevering van de pup het aankoopbedrag wel terugstorten. Iets waar eigenaresse van de pup terecht niet op ingaat.

De fokker heeft de hond ook laten testen en daaruit blijkt dat de hond van haar helemaal niet leider maar slechts drager van deze ziekte te zijn. Bij nader contact met dit Franse laboratorium blijkt dat het certificaat vervalst is. De fokker van deze pup zegt van niets te weten en ook de reactie van de dierenarts van de eigenaresse van de pup vinden wij op zijn zachts gezegd; "verdacht". Hij houdt zich van de domme. Wij zouden op zoek gaan naar een andere dierenarts.

Er is hier sprake van valsheid in geschrifte door in ieder geval de fokker van de pup en misschien in samenspraak met de dierenarts. Jammer dat de stichting Dier & Recht aangeeft geen aangifte te willen doen aangezien de fokker al genoeg gestraft is. Wij zijn het hier totaal mee oneens. Hoe vaak heeft de fokker dit kunstje eerder geflikt zonder dat gedupeerde hier achter zijn gekomen? Heel hard aanpakken en straffen is de enige remedie.

Uitzending van Kassa (07-11-2015)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *